Șase pași pentru propria inovare

Publicat de dragosbalan pe

Asemenea organizațiilor care vizează mereu succesul, și tu ar trebui să te inovezi.

Inovarea personală înseamă schimbare în bine a felului în care gândești și găsirea de noi abordări pentru viața personală și cea profesională. Inovarea personală se va reflecta direct și în afaceri, reprezentând cheia pentru creșterea profesională și poziționarea optimă în această lume mereu în schimbare.

Iată șase pași pentru propria inovare:

Propria inovare pasul #1
Stabilește ce te pasionează și ce abilități ai

Găsește-ți pasiunea, identifică-ți abilitățile și decide că inovarea personală este esențială pentru atingerea obiectivelor tale.

Propria inovare pasul #2
Fă-ți un plan

Imaginează-ți viitorul și crează un plan de schimbare a vieții. Planul tău personal de inovare ar trebui să fie un plan bine gândit, bine scris, care să-ți ghideze calea pe care o vei lua. Planul trebuie să includă obiectivele, acțiunile pe care le vei face și un calendar pentru realizarea fiecărui obiectiv.

Propria inovare pasul #3
Setează obiective pe termen scurt și lung

Obiectivele te vor activa, te vor ghida în alocarea resurselor și îți vor alimenta motivația. Deși unii experți în motivare recomandă să țintești către „imposibil”, eu cred că este mai bine să începi planificând obiectivele realiste și realizabile, pentru că altfel te poți frustra și renunța. Apoi, după fiecare obiectiv atins, bineînțeles că poți ridica nivelul.

Propria inovare pasul #4
Investește în dezvoltarea personală

Inovarea personală însemnă să înveți lucruri noi și să îți hrănești mintea pe tot parcursul vieții. Pentru dezvoltarea abilităților este necesar să citești, să participi la cursuri, la ateliere de lucru și la seminarii. Pentru tine acest proces este ceea ce reprezintă pentru companii comunicarea și tehnologia.

Găsește un mentor sau un antrenor personal care te poate ajuta să îți atingi obiectivele mai repede.
„Învăţarea şi inovarea merg mână în mână. Aroganţa succesului înseamnă să gândeşti că ce ai făcut ieri va fi îndeajuns şi pentru mâine. ”- William Pollard.

Propria inovare pasul #5
Conectează-te cu oameni care doresc să progreseze

Nici un om nu ar trebui să fie ca o insulă. Folosește-te de ecosistemul personal și profesional ca să te conectezi și să colaborezi cu oameni asemănători ție, progresiști. O poți face și prin intermediul social media, al activităților sociale și al evenimentelor de afaceri. Astfel vei ține pasul cu schimbările, dificultățile și oportunitățile care apar.

Propria inovare pasul #6
Crează și dezvoltă o amprentă digitală (brand personal)

Știu că mulți dintre noi astăzi nu mai agreăm ca altă dată social media. De multe ori înseamă pierdere de timp, însă suntem în secolul informației și rețelele sociale pot fi un instrument important pentru construirea unui brand personal. Crează-ți propriul website și conectează-l cu paginile social media.

Propria inovare: concluzii

Crearea unui plan personal de inovare și inovarea în mod activ reprezintă astăzi o necesitate pentru evolulția personală dar și pentru realizarea și menținerea unui avantaj în mediul dinamic și hiper-competitiv în care trăim.

Este necesar doar să dorești să te inovezi și să începi să faci pașii. Nu lăsa pe nimeni să te clasifice și să te plaseze într-o „cutie îngustă”. Asigură-te că te dezvolți! Inovează-te la orice vârstă! Este mai mult decât posibil!

Aruncă o privire și la această pagină. Te poți înscrie la un curs care îți dezvăluie cum să-ți construiești cei 4 piloni ai unei afaceri exponențiale construită cu ajutorul internetului și al social media.
Cu prietenie,

Dragoș Bălan


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *