Vrei să fii o personalitate plăcută?

Publicat de dragosbalan pe

Vrei să fii o personalitate plăcută? Urmărește să îți dezvolți aceste 25 trăsături cheie!

Astăzi ne uităm la primele 15 trăsături cheie necesare ca tu să ai o personalitate plăcută. Vei observa care sunt punctele tale forte și unde mai ai de construit. Hai să vedem care sunt acestea:

1. Atitudinea mentală pozitivă

Deschide-te în primul rând față de tine și permite abilităților și ambițiilor tale să iasă la iveală.

Imaginează-ți că ești un sportiv care prin tenacitate și încredere câștigă în cele din urmă competiția, deoarece este în mod categoric sigur de sine.

2. Flexibilitatea

Îți permite să te adaptezi rapid la schimbarea circumstanțelor și a situațiilor de urgență, fără panică sau pierderea controlului temperamentului tău. Este o abilitate semnificativă în timp ce te îndrepți către succes.

Fii ca un cameleon, armonizându-te rapid cu mediul înconjurător.

3. Sinceritatea Scopului

Începe să fii clar și onest cu ceea ce îți dorești și vei înainta în mod constant către scopul tău. Cu timpul această abilitate va întări fiecare aspect al personalității tale plăcute.

Ce compas mai bun ai putea avea atunci când vei avea nevoie de flexibilitate decât cunoașterea și dedicarea pentru o scopul tău?

4. Promptitudine în luarea deciziilor

Oamenii care au succes reușesc să ia o decizie rapid și cu hotărâre. De aceea nu caută proximitatea celor care nu fac acest lucru.

Promptitudinea luării deciziilor este susținută de atitudinea mentală pozitivă care îți dă încredere.

Este o abilitate care trebuie să devină un obicei.

5. Amabilitatea

Această aptitudine nu este altceva decât obiceiul de a respecta sentimentele altor persoane în toate circumstanțele, obiceiul de a ieși în calea lor și a oferi, crearea constantă a atitudinii de a-ți controla egoismul sub toate formele sale.

6. Tactul

Există un moment potrivit și un moment greșit pentru orice. Tactul este obiceiul de a face și de a spune lucrurile potrivite în momentele potrivite. Tactul este atât de strâns legat de curtoazie încât le poți maximiza efectul doar împreună.

Este o abilitate neprețuită și are un impact imediat atât absența cât și prezența sa.

7. Tonul vocii

Vorbirea articulată este metoda pe care o folosim cel mai mult pentru a ne exprima personalitatea. Dacă vrei să fii o personalitate plăcută, fii mereu atent la controlul tonalității vocii tale, astfel încât să devină purtător de semnificație dincolo de simplele cuvinte.

8. Zâmbetul

Nu subestima importanța unui zâmbet frecvent și sincer. Este un obicei decisiv care îți șlefuiește în timp personalitatea astfel încât să fie atrăgătoare atât pentru ceilalți cât și pentru tine.

9. Expresia facială

Este o altă caracteristică de bază pentru a fi o personalitate atractivă. O expresie facială pozitivă legată de un ton vocal potrivit și un zâmbet larg – va crea un raport plăcut aproape în orice circumstanțe.

Pe de altă parte poți afla multe despre ceea ce se întâmplă în mintea oamenilor citind în expresiile de pe fețele lor. Cu cât înveți mai mult să îți controlezi expresiile feței tale, cu atât mai bun devii în a le interpreta pe ale celorlați și a crea oricând raportul potrivit.

10. Toleranța

Toleranța este dispoziția antrenată de a fi răbdător și corect față de cei ale căror opinii, practici și credințe diferă de ale tale. Ținându-ți mintea deschisă la idei noi și noi informații este o modalitate de a te face mai plăcut celorlalți.

Se spune că mintea poate înflori numai atunci când este gata să accepte idei noi.

11. Onestitate

Toată lumea se pune în gardă față de cei care folosesc frecvent subterfugii. Personalitățile plăcute au curajul de a vorbi direct cu oamenii și de a comunica onest fără însă a pune la zid pe cineva.

12. Simțul umorului

Un simț bine dezvoltat al umorului te ajută să devii flexibil și adaptabil la diferitele circumstanțe ale vieții. Îți permite să te relaxezi și să rămâi uman chiar și în mijlocul presiunii. Această abilititate te face să fii plăcut și poate deschide multe uși către inimile celorlalți.

13. Credința în inteligența infinită

Credința este esența oricărei mari realizări, indiferent de natura sau scopul ei. Neglijarea credinței în timp ce te îndrepți către un anumit scop important ar fi ca și cum ai încerca să studiezi astronomia fără a te referi la stele. Puterea credinței poate fi ușor accesată de orice persoană. Nu trebuie plătită nici o taxă.

Credința deplină și completă în scopul tău și credința că faci parte dintr-o forță infinită, este un atuu care elimină limitările din mintea și sufletul tău.

 14. Sensul justiției

Acesta nu este un instrument pentru a obține recompensele materiale care derivă dintr-o personalitate plăcută. Îți îmbogățește personalitatea. Sensul justiției descurajează avariția și egoismul și îți oferă o înțelegere mai bună a drepturilor, privilegiilor și responsabilităților tale și ale altora.

 15. Utilizarea adecvată a cuvintelor

Oamenii de succes fac acest lucru printr-un efort atent supravegheat. Utilizarea cuvintelor trebuie să reflecte această calitate la fel de atent ca orice plan de marketing. Nu îți altera discursul cu prescurtări, obscenități sau abuzuri ocazionale. În schimb, asigură-te că folosești cuvintele cu precizie – că au forța și puterea de a transmite sensul cu toată claritatea pe care o dorești.

Pentru data viitoare au rămas de parcurs ultimele zece: vom vedea ce înseamnă să ai un discurs eficient, să îți controlezi emoțiile și multe altele.

Aruncă o privire și la această pagină. Te poți înscrie la un curs care îți dezvăluie cum să-ți construiești cei 4 piloni ai unei afaceri exponențiale construită cu ajutorul internetului și al social media.

Cu prietenie,

Dragoș Bălan


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *