Vrei să fii o personalitate plăcută? (partea a doua)

Publicat de dragosbalan pe

Pentru a ajunge să devii o personalitate plăcută este necesar să îți dezvolți câteva trăsături cheie. În prima parte a acestui articol le-am trecut în revistă pe primele 15. Astăzi ne uităm la alte 10 trăsături cheie care, alături de cele văzute deja, îți conferă  o personalitate plăcută. Vei observa din nou care sunt punctele tale forte și unde este necesară mai multă atenție. Hai să trecem la:

16. Discursul contagios

Entuziasmul este elementul central al oricărui discurs, făcându-l plăcut. Dintotdeauna oamenii au fost „contaminați” de entuziasmul autentic. Este contagios. Dacă vrei să fii o personalitate plăcută trebuie să îți aduci mereu aminte că ceea ce spui este doar informație, iar felul în care o transmiți face diferența.

17. Controlul emoțiilor

Majoritatea oamenilor își doresc să fie admirați. Este normal. Însă o dorință prea mare de succes poate duce câteodată la pierderea controlului emoțional.

Ținerea emoțiilor sub control va duce către progresul tău și viceversa. Oamenii care reușesc să faca acest lucru arată imaginea unor oameni care știu ce vor.

18. Manifestă interes sincer

Învață să îți focalizezi interesul sincer atâta timp cât situația o cere. Dacă nu poți face asta, toate celălalte aspecte ale personalității atractive vor fi de multe ori inutile. A învăța și a practica o ascultare activă și sincer interesată va fi o realizare mult mai importantă decât aceea de a avea un discurs contagios.

19. Versatilitate

Pentru oameni contează mai puțin cât de multe cunoști și cum te exprimi referitor la ceea ce faci și știi tu. Mai bine caută să cunoști mereu actualitatea zilei și situațiile persoanelor din jurul tau. Dacă tu îi vei asculta activ și te vei manifesta față de ei cu un interes sincer, oamenii te vor iubi pentru doar atât.

20. Rezonanță pozitivă

Așa cum un câine poate adulmeca imediat starea altui câine – la fel și oamenii recunosc foarte repede dacă au de-a face cu o personalitate plăcută, cu cineva care le place și îi face să se simtă bine. Se simt atrași de acea persoană ca de un magnet nevăzut.

Rezonanța pozitivă vine din generarea de gânduri constructive, din atitudine corectă și coerentă față de misiunea ta și față de cei cu care interacționezi în mod frecvent.

21. Smerenie

Nu confundați smerenia cu umilința. Smerenia este o recunoaștere a faptului că și cei mai puternici și magnetici oameni sunt în schema existenței umane, numai fragmente ale întregului. Oamenii care sunt cu adevărat mari sunt smeriți. Această calitate a fost și va fi mereu admirată.

22. Expunere personală

O expunere personală reușită înseamnă să apari exact în momentul potrivit și să fii omul potrivit pentru acel moment. Și evident, atunci când ești în „acțiune” să îți pui în valoare acele trăsături personale care fac o demonstrație de bun caracter. Nimeni nu uită astfel de oameni și cei care s-au comportat așa au fost simboluri ale umanității.

23. Atitudine de sportivitate

Felul în care cineva se manifestă este de fapt o carte de vizită publică. Atitudinea de sportivitate  înseamnă să câștigi fără să te lauzi și când pierzi să te comporți cu onoare. Dacă îți vei dezvolta o astfel de atitudine oamenii vor fi mereu bucuroși să fie în preajma ta.

24. O bună strangere de mână

Aceasta este o abilitate simplă dar este de neprețuit în crearea primei impresii. Practică o strângere de mână fermă dar prietenoasă, nu rupe niciodată mâna celuilalt. Fii direct și asertiv când saluți și oamenii vor asocia aceste calități cu o personalitate plăcută.

25. Magnetismul personal

Toți oamenii au așa ceva însă mulți nu conștientizează ori au în general o atitudine greșită. Sunt puțini cei care se focalizează conștient și își (re)construiesc constant magnetismul personal.

Tu trebuie să canalizezi această energie în tot ceea ce faci, astfel încât să devină o sursă permanentă de chemare către tine. Folosește-ți energia pentru a-ți construi entuziasmul, pentru a-ți arăta iubirea autentică pentru oameni, pentru a-ți ajusta stilul și tonul vocii. Gesturile și poziția ta corporală vor reflecta această calitate. Toate acestea și celălalte calități se întorc către tine și închid cercul.

După cum ai văzut este simplu însă nu este ușor să fii o personaliatate plăcută. Primul pas este să cunoști. Al doilea să începi. Al treilea să aplici constant. Rezultatul? Vei deveni un magnet pentru ceilalți, oamenii te vor admira, iubi, ajuta și urma în misiunile tale.

Aruncă o privire și la această pagină. Te poți înscrie la un curs care îți dezvăluie cum să-ți construiești cei 4 piloni ai unei afaceri exponențiale construită cu ajutorul internetului și al social media.

0

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *